Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

2 червня 2015 року у Світанківському НВО  відбулося відкриття табірної зміни «Світанок».Табір зібрав на відпочинок 30 дітей  поділених на два загони «Патріот»та «Мрія».Урочисте відкриття табору пройшло на патріотичній основі,по закінченню святкової лінійки діти танцювали флешмоб і прийняли участь у конкурсі малюнок на асфальті «Хай завжди буде мир».

Переглядів: 369 | Додав: Оса | Дата: 09.06.2015 | Коментарі (0)

Переяслав-Хмельницька районна державна адміністрація пропонує оздоровити дітей віком від 7 до 17 років, які навчаються в загальноосвітніх школах Переяслав-Хмельницького району в оздоровчо-спортивному таборі «Медик-2» (смт. Сергіївка Одеської області).

 

    Загальна вартість путівки 2 600 гривень, відділ освіти Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації відшкодовує 1 000 гривень на одну особу. Батьківська плата 1 600 гривень.

    У вартість путівки включені витрати на перевезення до місця відпочинку і в зворотньому напрямку, харчування, проживання.

Оздоровча зміна 04.06.2015 -17.06.2015

Переглядів: 366 | Додав: Оса | Дата: 26.05.2015 | Коментарі (0)

18 травня народ України відзначає 71-у річницю депортації кримськотатарського народу з території Криму. Вся Україна з болем у серці згадує одну із найтрагічніших сторінок  в історії кримських татар.

     Вранці 18 травня 1944 року силами НКВС розпочалася депортація кримських татар зі своєї споконвічної Батьківщини. За офіційними даними було виселено 183 155 осіб, головним чином в Узбекистан; невеликі групи татар було виселено в Казахстан, Таджикистан та в Росію.       Попри те, що представники кримськотатарського народу воювали в лавах Червоної Армії і навіть брали участь у партизанському русі, підставою для депортації стало звинувачення в співпраці з Третім Рейхом.         

    На відміну від інших депортованих народів, які повернулись на рідну землю до кінця 1950-х років,  кримські татари формально отримали таке право лише в 1974 році,  а фактично – в 1989-у, коли Верховна Рада СРСР засудила депортацію кримських татар і визнала її незаконною і злочинною.

... Читати далі »

Переглядів: 422 | Додав: Оса | Дата: 19.05.2015 | Коментарі (0)

  Україна вперше відзначає День пам'яті та примирення. У нашій школі день розпочався з виконання учнями на шкільній лінійці Державного Гімну України. Потім були проведені класні години, на яких школярі хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

... Читати далі »

Переглядів: 414 | Додав: Оса | Дата: 19.05.2015 | Коментарі (0)

        Війна, яку затіяв на нашій землі Путін щоденно несе в Україну горе і розруху. Недавно відбулася зустріч школярів Cвітанківської  школи з нашим земляком , учасником бойових дій в зоні АТО  Фесаном Володимиром, вихованцем нашої школи.        

Закінчивши 9 класів , хлопець вступив до місцевого ПТУ, а потім – строкова служба в армії. Демобілізувавшись , працював деякий час на Західній Україні , потім в АТБ міста Переяслав-Хмельницького.13 серпня 2014 року після мобілізації він потрапляє в Бердичів. Через три тижні почалися військові тренування в 26 артбригаді військової частини №3231. Далі Ізюм,Харків…З перших днів АТО Володимир Фесан був на передовій. Восени приїжджав у відпуску , але не добув її до кінця , бо дуже переймався , як там без нього будуть його побратими.

        Останнім часом воював у районі Дебальцевого . Всі ми знаємо , які бої там точилися. Там отримав тяжкі опіки обох рук , переніс 3 операції .Лікувався в Харківському , а потім у Київському центральному військовому шпиталі . Наш відважний земляк нині перебуває у лікарняній відпустці до 28 травня..
     Затамувавши подих слухають учні , розповідь відважного героя про бойові дії в зоні АТО.Володимир з відвертістю і чесністю розповідав про тяжкі моменти бойових дій на Донбасі, про те , як доводилось не жити ніч , а переживати і виживати її під пострілами  «градів» , але всі трималися мужньо , долаючи неймовірні труднощі. У декого з школярів сльози бриніли на очах , спазми перехоплювали подих , коли чули з вуст Володимира про страждання дітей на Сході , яких лякали пострілами автоматів та мінометів . ... Читати далі »

Переглядів: 407 | Додав: Оса | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

Дорогі ветерани! Учасники Другої Світової війни! Шановні жителі Переяславщини!

    Сердечно вітаємо вас з днем доблесті і героїзму, ювілеєм великого подвигу патріотів – 70 річницею великої перемоги над німецько-фашистськими загарбниками!

    8 травня ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто, нехтуючи смерть, зупинив фашистську навалу ціною власного життя. Ми складаємо глибоку шану всім, хто виборював перемогу в жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу. Ми ніколи не забудемо, що на вашу долю випали і найважчі випробування в післявоєнні роки.

    Знаменний день 9 травня 1945 року особливо відзначений в історії людства. Проходять десятиліття, змінюються покоління, але велика перемога, як символ героїзму, військової слави і доблесті нашого народу, залишається навічно вписаною в героїчний літопис Вітчизни!

    Це свято - суміш печалі й радості. За чотири роки війни Україна заплатила за свою свободу, за право жити на своїй землі більше ніж десятьма мільйонами життів своїх синів і дочок. Це надзвичайно висока плата, щоб жити вільно на своїй незалежній землі. Це сама висока і єдина плата, яку ті люди могли зробити, і вони її зробили.

    У День Перемоги бажаємо вам міцного здоров’я, щастя і благополуччя, любові і шани, мирного і ясного неба та віри у славне майбутнє України! Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро!

    Зі святом Перемоги! ... Читати далі »

Переглядів: 384 | Додав: Оса | Дата: 08.05.2015 | Коментарі (0)

Сьогодні, 28 квітня, в Переяславі (Київщина) на стадіоні імені Валерія Лобановського відбулися районні військово-патріотичні мистецько-спортивні змагання з назвою “Козацького роду нема переводу”, організовані та проведені Переяслав-Хмельницьким відділом освіти та Будинком дитячої та юнацької творчості Переяслав-Хмельницької РДА. В змаганнях прийняло участь 15 команд ЗОШ І-ІІІ ступенів та вісім команд ЗОШ І-ІІ ступенів, які виборювали звання чемпіонів в окремих групах.

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

На урочистому шикуванні після підняття державного прапору України та прапору Переяслав-Хмельницького району з виконанням усіма Гімну України усіх присутніх привітав голова РДА Григорій Дубина.

Всі команди-рої змагалися в багатоборстві: стройовий вишкіл, естафеті, стрільбі з пневматичної гвинтівки, кидання тенісного м’ячика на влучність, юні берегині команд змагалися з надання першої медичної допомоги, а козачки змагалися з сили – підтягуванні на перекладині та віджимання від підлоги, всі команди взяли участь в теоретичному конкурсі “Козацькими шляхами”.

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Після завершення змагань, поки суддівська бригада на чолі з Іваном Бугаєнкомпідраховувала бали роїв, службовець ДСНС Сергій Чичикало та його помічникЯрослав Пільх пригощали всіх гарячою гречаною кашею та чаєм, які приготували в польовій кухні. Діти зі смаком ласували і канапки з чорним хлібом та салом.

Справжню згуртованість шкільні рої показали у флешмобі “Україна єдина”.

На завершальному шикуванні в.о. голова районної ради Іван Бугаєнко нагородив призерів та переможців змагань призами та грамотами. Чемпіонами серед роїв ЗОШ І-ІІІ ступенів стали козаки та берегині з села Дем’янці (капітан Володимир Губар), серед команд ЗОШ І-ІІ ступенів школярі з села Світанок (капітан Олександр Ткач).

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Спонсорами проведення козацьких змагань стали –Юрій Павлушко, Олександр Кузьменко, Володимир Михайловський, Михайло Римар, Олександр Пироговський, Василь Григоренко, Володимир Гриценко та Юрій Ходаківський.

Детальніше про змагання читайте в свіжому номері газети “Вісник Переяславщини”.

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

 

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

 

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої ... Читати далі »

Переглядів: 399 | Додав: Оса | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

24 квітня 2015 учні та працівники Світанківського НВО  провели суботник під час якого посадили вишневу алею, прибрали парк біля пам’ятника невідомого солдата ,побілили бордюри та  дерева навколо школи,відремонтували паркан,упорядкували дитячий майданчик,скопали клумби і посадили квіти.

 

 

Переглядів: 429 | Додав: Оса | Дата: 27.04.2015 | Коментарі (0)

 

qOUaLtbxPf8Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, які 29 років тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в зоні радіаційного лиха, аби якомога швидше ліквідувати наслідки трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Ви виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах.

Щиро бажаю всім вам та вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру.

... Читати далі »

Переглядів: 390 | Додав: Оса | Дата: 27.04.2015 | Коментарі (0)

Таку виставу показали у Світанку

Фрагмент вистави "Любов за гроші"

Фрагмент вистави “Любов за гроші”

У неділю, 29 березня, у будинку культури села Світанок (Переяслав-Хмельницький р-н., Київська обл.) в рамках районного фестивалю «Мистецькі береги Переяславщини» відбулася прем’єра вистави на чотири дії «Любов за гроші» за мотивами п’єси Олександра Кониського «Порвалася нитка». Її підготували до Міжнародного дня театру, який щорічно відзначається 27 березня, аматори художньо-драматичного театру «Світоч», незмінним художнім керівником якого є Наталія Філімончук, 53 роки. Загалом цей колектив кожного року радує своїх односельців новою театралізованою постановкою. Щоправда, минулого року через війну на сході країни, світанківські артисти хоч і підготували виставу, але не показали її – за три дні до прем’єри один з головних героїв п’єси

Фрагмент вистави "Любов за гроші"

Фрагмент вистави “Любов за гроші”

Віталій Ільченко поїхав в зону АТО боронити Донецький аеропорт. Там Віталій пробув понад шість місяців. Додому він повернувся, хвалити Всевишнього, живим-здоровим та знову вийшов на сцену. У виставі Віталій майстерно грав роль лікаря Михна. Він хоче поліпшити своє фінансове становище і залицяється до багатої дівчини Гринівни (Наталія Філімончук), яка так мріє вийти заміж, але сватається до вдови Сакунки (Олена Дзюбенко). Проте ці нечесні наміри розкривають дві свахи – кмітлива Проймиха (Ольга Хаба) ... Читати далі »

Переглядів: 463 | Додав: Оса | Дата: 02.04.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 35 36 »