Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 29 » Краса і велич художнього слова.
13:18
Краса і велич художнього слова.

      Українська мова бере свій початок із глибини віків. Вона творилася зусиллями багатьох поколінь протягом кількох епох. І тепер стала однією з найрозвиненіших мов світу. Нею створено багатющі скарби усної народної творчості, написано художні твори світового рівня. Українська мова відобразила народну мудрість, досвід і мрії людей, красу душі і характер українців.

     Вчитель Гавриленко Катерина Дмитрівна, викладач факультативного курсу «Поетика» в 5-му класі, використовує різні форми роботи, щоб прищепити учням любов до літературного слова і переконати їх у тому, що мовна культура людини – це дзеркало її духовної культури. Особливу увагу приділено позакласній роботі з літератури. Учні систематично під керівництвом вчителя беруть твори художньої літератури  в сільській бібліотеці, проводять разом з бібліотерарем Ігнатенко Ольгою Адамівною обговорення книг. Долучились до акції «Подаруй бібліотеці книгу». П’тикласники принесли в бібліотеку художні твори зі своїх домашніх міні-бібліотек.

      А як старанно працювали школярі, готуючи власні малюнки до виставки «Діти Київщини  - воїнам  АТО».

       22 листопада урок поетики провели в приміщенні сільської бібліотеки. Діти добре запам’ятали слова Василя Сухомлинського: «Поетична творчість – найвищий ступінь мовної культури». На занятті звучали поетичні рядки українських поетів, пройшов конкурс на кращого декламатора віршів.

 

Переглядів: 509 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: