Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Грудень » 4 » Пісня – душа народу.
12:16
Пісня – душа народу.

   Українські народні пісні мають чудову здатність полонити людські серця, підносити настрій, надихати у праці, овівати радістю відпочинок, множити сили у боротьбі. Саме народна пісня здатна допомогти виховати добрих, чуйних, чесних, хоробрих, сповнених патріотизму та жадоби до волі українців.

  Щоб відкрити духовні острови у вирі сучасної бездуховності, у Світанківському дошкільному закладі 19 листопада відбулось свято української пісні. Кімната, де проходило дійство, «горіла» яскравами барвами вишиванок . Свято розпочалось словами поета Максима Рильського:

Коли мого краю

Пливуть у різних голосах

Мені здається, що збираю

Цілющі трави я в лугах

   Уважно слухали вихованці легенду про дівчину – Україну, яку обдарував Господь Бог піснею. На святі звучали колискові, пестушки, забавлянки, заклички та прислів’я про пісню. Діти із задоволенням брали участь у народних іграх : «Занадився журавель», «Я печу, печу, печу …».

  Затамувавши подих, батьки та гості слухали українські народні пісні у виконанні вихованців дитячого садка: Венгловської В., Капленка Д., Іванова Д., Руденко М., , Ісакіної Д. Не залишили байдужими госте свята і пісні : «Зацвіла в долині червона калина» на слова Т.Г. Шевченка та «Ой у лузі калина стояла». Їх майстерно виконав дует у складі вихователя дошкільного закладу Гарькавенко В.І. та вчителя музичного мистецтва Кузьміцького В.О.

  Свято закінчилось, але ніхто не поспішав розходитись. Теплі, щирі слова – подяки батьків вихованців звучали в адресу ведучої свята Гарькавенко В.І. 

Переглядів: 405 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: