Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

В нашій школі відбувся суботник по благоустрою території школи в рамках щорічної Всеукраїнської  акції "За чисте довкілля".
 

В заході взяли участь всі працівники школи та 30 учнів. Було прибрано пришкільну територію, ліквідували одне несанкціоноване сміттєзвалище побутових відходів.

Велика увага була приділена озелененню  І тому було висаджено 40 дерев і кущів, упорядковано газони та квітники біля школи.

Всі працювали з ентузіазмом, адже робили корисну справу. ... Читати далі »

Переглядів: 445 | Додав: Оса | Дата: 18.04.2014 | Коментарі (0)

  

11 квітня на базі Світанківського НВО проведено семінар - практикум заступників директорів шкіл з навчально - виховної роботи "Творче використання інтерактивних технологій з метою ефективного впливу на розвиток та саморозвиток особистості учня".

 

 

З питанням "Портфоліо як альтернативна форма систематизації, узагальнення досвіду роботита оцінювання професійного зростання педагога" перед заступниками виступила завідуюча районним методичним кабінетом В.І.Кудінова. Продовженням був круглий стіл "Впроваджуємо інноваційні технології", в якому взяли участь ЗНВР Жовтневої ЗОШ І-ІІІ ступенів Тиха Г.О., Ташанського НВО "ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ" Лабузна Г.В.

  Заступник з навчально - виховної роботи Світанківського НВО "ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ" Хаба О.В. презентувала досвід "Розвиток професійної компетентності педагогів шляхом впровадження інтерактивних технологій в навчально - виховний процес". Як підтвердження даної презентації для учасників семінару проведено калейдоскоп нестандартних уроків, на яких педагоги продемонстрували практичне використання інтерактивніих технологій. 

  З метою практичного навчання завучів проведено ділову гру "Педагогічна майстерня". На завершення семінару літературно - музична композиція "Дерево талантів" представила учнів школи, переможців районних конурсів та оглядів. Ознайомившись з матеріалами педвиставки "Знайомтесь: досвід", кожен заступник одержав методичну папку.

     ... Читати далі »

Переглядів: 477 | Додав: Оса | Дата: 17.04.2014 | Коментарі (0)

Учні нашої школи з нетерпінням чекали чергової гри. Щороку запитання стають все різноманітнішими і цікавішими. Навіть учні 3-4 класу пробують свої сили. І стільки радості на їх обличчях! Погляньте на наших діточок - і порадійте разом з нами. Дякуємо організаторам гри, що надають змогу взяти участь дітям пільгових категорій, адже їм так важливо спробувати свої сили. А "Соняшник" - це гра, де дитина почуває себе здатною досягти успіху. Бажаємо вам наснаги у творчості і чекаємо знову у нашій школі.

«Соняшнику», друже наш квітучий,
Тебе із нетерпінням чекали усі учні!
Ти - найкраща гра у світі,
Це знають навіть наймолодші діти!
У березні усі виконуєм завдання,
А подарунки неймовірні ти даєш нам в травні!
Будь завжди, «Соняшнику», з нами,
Бо ти - неперевершено цікавий! ... Читати далі »

Переглядів: 504 | Додав: Оса | Дата: 12.04.2014 | Коментарі (0)

Шановні учні надіюсь що ці події змінять Ваше життя накраще ( час покаже).

У неділю, 30 березня, в аеропортах Львова, Києва, Донецька, Одеси, Харкова і Дніпропетровська місцеві оркестри одночасно виконали "Оду до радості" Бетховена. Про це повідомили на сторінці Міжнародного аеропорту "Львів" у Facebook.

Мета акції – вшанування пам’яті загиблих у Києві, підтримка єдності та цілісності України й відзначення підписання Україною політичної частини Угоди про асоціацію з Євросоюзом. До речі ( шановні учні) "Ода до радості" Людвіга ван Бетховена є офіційним гімном Євросоюзу.

 

... Читати далі »
Переглядів: 466 | Додав: Оса | Дата: 30.03.2014 | Коментарі (0)

   
   Нещодавно на честь знаменної дати – 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря – НІЕЗ заповідник вперше провів конкурс читців творів Тараса Шевченка, написаних на Переяславщині,«Невмируще Тарасове слово». Цей конкурс був покликаний популяризувати творчість Кобзаря, зокрема, цикл поетичних творів «Переяславська осінь», а також залучити якомога більше учнівської та студентської молоді до мистецько-культурних заходів, які проводить Заповідник з метою активізації естетичного та патріотичного виховання підростаючого покоління. Підбито підсумки конкурсу читців творів Тараса Шевченка
  Прослуховування конкурсантів відбувалося протягом 27-28 лютого. До складу журі увійшли: Олег Малик – лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів, співробітник НІЕЗ «Переяслав» – голова журі; Людмила Шкіра – старший науковий співробітник НІЕЗ «Переяслав»; Алла Радзівілл – заступник директора з організаційно-масової роботи КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини»; Інна Олійник – режисер народного театру районного будинку культури; Катерина Грицик – вчитель української мови та літератури Комунального закладу Київської обласної ради «Переяслав-Хмельницька загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів»; Неля Дерев’янко – директор Виповзького навчально-виховного об’єднання І-ІІІ ступенів дошкільного навчального закладу, учитель української мови та літератури. Підбито підсумки конкурсу читців творів Тараса Шевченка
Відбір переможців конкурсу читців проводився за такими критеріями:
 1) Дикція. Літературна мова;
 2) Артистизм. Виконавська майстерність. Образність;
 3) Розуміння твору. Уміння подати твір;
 4) Сценічна культура.
  28 лютого відбулося визначення переможців і урочиста церемонія нагородження. Тож переможцями конкурсу читців творів Тараса Шевченка, написаних на Переяславщині «Невмируще Тарасове слово» у І віковій категорії (8-12 років)стали:
І місце – Гуржій Вероніка (Будинок дитячої та юнацької творчості, м. Бориспіль, творча студія «Чабрець»);
ІІ місце – Кас’ян Валентина, учениця Переяслав-Хмельницької ЗОШ І-ІІІ ст. №3;
ІІІ місце – Покуль Влада, учениця Тимошівської ЗОШ І-ІІІ ст., Кам’янський р-н, Черкаська обл. Переможці конкурсу у ІІ віковій категорії (13-17 років):
І місце – Ткач Олександр, учень НВО с. Світанок;
ІІ місце – Мостова Марина, учениця КЗ КОР «Переяслав-Хмельницька школа-інтернат», Гриценко Ірина, учениця НВО с. Виповзки;
ІІІ місце – Слюсар Катерина, учениця Переяслав-Хмельницької ЗОШ І-ІІІ ст. №7, Кожевнікова Вікторія, учениця Переяслав-Хмельницької ЗОШ І-ІІІ ст. №3.  ... Читати далі »
Переглядів: 511 | Додав: Оса | Дата: 08.03.2014 | Коментарі (0)

   
  У Світанківському НВО "ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ" з метою патріотичного виховання, формування знань з історії України, ознайомлення учнів з історією Дня соборності України, прищеплення поваги до минулого Батьківщини, виховання національної свідомості та почуття гідності бути громадянином України, протягом січня було проведено - загальношкільну лінійку «День Соборності України»; тематичні уроки, виховні години на тему - «Свято об’єднання України», «Соборна незалежна Україна», «Україн ... Читати далі »
Переглядів: 519 | Додав: Оса | Дата: 24.01.2014 | Коментарі (0)

Наші учні - Марина Дем"яненко та Олександр Ткач прийняли участь в районному заході присвяченому 
200 - річчю народження Т.Г. Шевченка, 
який проводився в будинку культури м. Переяслав - Хмельницький ( відеоматеріал ТРК "Альта").
МОЛОДЦІ!!!


Переглядів: 486 | Додав: Оса | Дата: 24.01.2014 | Коментарі (0)

 
 
 
З нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка в Світанківському НВО відбулося цикл заходів, а саме серед старших школярів був проведений конкурс декламаторів "Поезія Т.Г. Шевченка в моєму житті" на визначення кращих для учвсті в районному конкурсі. В шкільній біблотеці відбувається тематична виствка "Шляхами Кобзаря", Макар Олена Миколаївна провела ряд виступів перед учнями на дану тему. На весну було заплановано поїздку до м. Канева на ... Читати далі »
Переглядів: 550 | Додав: Оса | Дата: 21.01.2014 | Коментарі (0)

Нема з нами великого Кобзаря, та слова його бентежать і тривожать душу, Тарас Шевченко був одним із тих, кого ми називаємо провісником нового життя, народним пророком, титаном духу.

На районному конкурсі на краще виконання творів Т.Г.Шевченка, який був організований та проведений Будинком дитячої та юнацької творчості Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації 16 січня,  було показано багатогранну творчу особистість Великого українського поета, велич і неповторність творчої спадщини, відображено актуальність творчості Кобзаря нині.

У фойє районного будинку культури учасники відвідали виставку творів відомого Кобзаря, а також виставку творчих робіт вихованців гуртків БДЮТ «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».

Всі учасники переглянули відео презентацію «Обличчя української історії. Тарас Шевченко», подорожували у часі найважливішими віхами життєвого і творчого шляху великого Кобзаря.

-                   На виконання доручень Президента України про підготовку та організацію заходів з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Зокрема, цього річ на Київщині передбачено проведення низки культурно-мистецьких, просвітницьких, спортивних, практично-методичних, реставраційних, туристичних, видавничих та інформаційних заходів, присвячених ювілейній даті Кобзаря.Задля поширення патріотичних настроїв у суспільстві та більш широкої обізнаності народних мас зі своєю культурою, у Переяслав-Хмельницькому районі заплановано проведення урочистих зборів, святкових концертів, покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку та спортивно-масових заходів, - повідомила у своєму виступі заступник голови райдержадміністрації Валентина ГУБАР. - Також в рамках Всеукраїнського конкурсу читців, в області заплановано проведення літературно-мистецького фестивалю „Переяславська осінь Кобзаря” та Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості „Об’єднаймося ж, брати мої”. У всіх навчальних закладах впродовж року відбуватимуться уроки Кобзаря, Шевченківські читання, круглі столи та науково-практичні конференції.

50 учасників конкурсу виконували літературно-музичні композиції та надали на розсуд журі і власні твори на Шевченківську тематику. Оцінюючи виступи конкурсантів за наступними критеріями:

-          Артистичність виконання, уміння подати твір;

-          Розуміння твору;

-          Оригінальність виконання;

-          Індивідуальність творчих прийомів;

-          Різноманітність, складність виконання;

-          Відповідність репертуару віковим особливостям;

-          Сценічна культура;

-          Відповідність костюму та реквізиту тематиці поезії

журі визначило переможцями у І віковій категорії (до 14 років):

І місце – Гриценко Ірина, учениця 9 класу Виповзького НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»,, керівник Дерев′янко Н.В.;

ІІ місце - Ткач Олександр  Сергійович, учень 8 класу  Світанківського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ», вірш «Мені однаково …», керівникРуденко І.І.;

ІІ місце - Бездольна Ірина Вікторівна, учениця 5 класу Малокаратульського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ», вірш«Якби мені, мамо, намисто…», керівник Гладченко Г.М.;

ІІІ місце – Асташева Анастасія, учениця 7 класу Лецьківського НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», вірш «Думка», керівник Цевінська Л.Г.;

ІІІ місце - Кравченко Яна, учениця 4 класу Помоклівського НВО«ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ», вірш «На Великдень, на соломі», керівник Дем′янчук Н.В.;

У  ІІ віковій категорії (від 14 років):

І місце - Вовчок Вікторія Олександрівна, учениця 10 класу Ташанського НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», вірш «Лілея», керівник Кужільна Н.П.;

ІІ місце - Морозова Марія Олегівна, учениця 11 класу Пристромської ЗОШ І-ІІІ ст., балада «Лілея», керівник Хмельницька Г.М.;

ІІ місце – Рубаха Анна, учениця 9 класу Єрківецького НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», пролог «Наймичка», керівник Опейда О.В.;

ІІІ місце – Адаменко Інна, учениця 10 класу Стовп′язька ЗОШ І-ІІІ ст., вірш «Русалка»,керівник Петрова Н.А.;

ІІІ місце - Коваленко Галина, учениця 8 класу Соснівського НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», вірш«Якби мені, мамо, намисто», керівник Ошкало О.О. ... Читати далі »

Переглядів: 451 | Додав: Оса | Дата: 17.01.2014 | Коментарі (0)

 
   
Любов та патріотизм до Батьківщини розпочинається з поваги до Державного Гімну та Державного Прапору України. Тож після зимових канікул в Світанківському НВО "ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ" розпочато перед початком занять на загально-шкільній лінійці разом зі своїми дорослими наставниками виконували гімн України.
Переглядів: 689 | Додав: Оса | Дата: 16.01.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 31 32 33 34 35 36 »