Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

1 червня до Дня захисту дітей вихованці дитячого садочка «Барвінок» Світанківського НВО  відвідали   музей «Під відкритим небом» у місті Переяслав-Хмельницький  і взяли участь у  святкових заходах:  іграх , танцях, забавах, інсценізації казок.

... Читати далі »

Переглядів: 322 | Додав: Оса | Дата: 12.09.2016 | Коментарі (0)

1 червня – Міжнародний  день захисту дітей.

    Цей день пройшов весело та цікаво. Було проведено конкурс малюнків на асфальті «Хай буде мир в Україні!». Після конкурсу вихованці табору  варили  на вогнищі кашу та смажили сосиски. Всі діти були задоволені та щасливі.

3 червня – День квітів.

    Діти з вихователем  Джумою  А. А. провели цікаві заняття, на яких познайомились з історією екібани, слухали класичну музику, відгадували ребуси на тему квітів, а  в кінці діти створювали  композиції з польових квітів.

6 червня  -  День моди у таборі.

   З метою розвитку творчої особистості учнів, формування креативного мислення, виявлення задатків модельєра було організовано конкурсно-розважальну програму «День моди».

   Головною умовою конкурсу було створення оригінальних образів, костюмів та зачісок.

8 червня – День туризму  у таборі «Світанок».

    На цей день було заплановано загально – табірний похід до лісу. На природі було проведено багато цікавих, оздоровчих та розважальних  ігор:  «Авто»,  «Дельфінчики», «Трамвай». Були розкладені палатки та запалене вогнище. Діти смажили сосиски та пекли картоплю. День пройшов дуже вдало. ... Читати далі »

Переглядів: 368 | Додав: Оса | Дата: 12.06.2016 | Коментарі (0)

«Запрошуємо до казки» - в такому стилі розпочався випускний вечір у Світанківській школі. Принців і принцес запросили до святкового залу. Випускників вітали :  голова сільської ради Липко Микола Ілліч, директор  НВО Совівська Наталя Іванівна, заступник  з  НВР  Хаба Ольга Валеріївна, батьки та учні.  Кращі учні Бондаренко Тетяна і Максимчук Ольга – отримали свідоцтва з відзнакою і нагороджені Похвальними листами. З рук випускників злітають в небо  голуби як символи світлих мрій і сподівань. Закінчилося свято прощальним шкільним вальсом. ... Читати далі »

Переглядів: 361 | Додав: Оса | Дата: 31.05.2016 | Коментарі (0)

На жаль, річницю цієї Перемоги ми зустрічаємо у тривожний час, коли знову доводиться відстоювати свободу та територіальну цілісність нашої держави, право самостійно вирішувати долю країни та боротися за щасливе майбутнє наших дітей.
З нагоди Дня Перемоги у Другій світовій війні бажаємо Вам миру та злагоди! Нехай на нашій землі знову запанує мир та спокій, а у серцях ніколи не згасає вогник надії на щасливе майбутнє нашої країни.
Тільки разом, у порозумінні та злагоді, натхненно та згуртовано, ми збудуємо сильну, заможну, непоборну Україну!
Зі святом! Зі святом Перемоги! Слава Україні!

... Читати далі »

Переглядів: 388 | Додав: Оса | Дата: 10.05.2016 | Коментарі (0)

Чорнобиль

Тридцять років тому вогонь Чорнобильської катастрофи обпалив землю України, залишив свій чорний слід у ряді європейських країн. Відтоді він став знаком бі ... Читати далі »

Переглядів: 362 | Додав: Оса | Дата: 26.04.2016 | Коментарі (0)

28 березня в Світанківському НВО відбувся творчий звіт вчителів, які атестуються в 2015-2016 н.р.. Вчителі презентували свої доробки, ділилися досвідом та маленькими таємницями у вихованні підростаючого покоління. Захід пройшов у щирій та доброзичливій атмосфері.

Переглядів: 341 | Додав: Оса | Дата: 30.03.2016 | Коментарі (0)

 

Й не злічити, скільки хороших слів було сказано жінкам на святі приуроченому до Міжнародного жіночого дня, яке відбулося в Світанківському будинку культури (Переяслав-Хмельницький р-н. Київська обл.) 5 березня.
Ведучі заходу Микола Липко (сільський голова Світанку) і Наталія Філімончук (директор місцевого БК) не скупилися на компліменти для мам, бабусь, дівчаток. Тепло світанківці сприйняли музичні вітання і нашого односельця Олександра Ткача, який нині навчається в Черкаському медичному коледжі. Він виконав дві пісні: “Дякую тобі, мамо” та “Просто кохай”. Бурхливими оплесками глядацька публіка сприйняла й виступи учнів Світанківського НВО. Дівчатка 4 і 6 класів порадували селян танцями: “Дивна квітка” та “Чарівні україночки”. Театральну майстерність у гумористичній сценці “Віщий сон” продемонстрували учні 9 класу. Зі своїм гумором до нас на свято завітав лікар Українського Державного медико-соціального центру ветеранів війни, що у Циблях, Борис Герус. Своїми дотепними гуморесками він так смішив глядачів, що ті довго не відпускали його зі сцени.
Родзинкою ж свята стала комедійна п’єса І. Тендикова: “Хто сміється, тому не минеться” у виконанні драматичного колективу “Світоч”. Так сталося, що цю виставу вже побачили мешканці кількох сіл нашого району та сусідньої Черкащини. А ось вдома вона виконувалася вперше. За прекрасну постановку глядачі віддячили аматорам бурхливими оплесками і стоячи. А сільський голова Микола Липко усім учасницям вистави подарував по букету тюльпанів.
Висловлюю слова вдячності депутату районної ради Миколі Шевцю. Адже з його допомогою у нашому будинку культури тепло. Дякую й усім учасникам концертної програми, а особливо своїм колегам із драматичного колективу “Світоч”. Вони ніколи не рахуються з часом, бо для них театральна сцена – це зліт їхньої душі, це трепет їх сердець, бо вони не грають, а живуть на сцені разом зі своїми героями. ... Читати далі »

Переглядів: 443 | Додав: Оса | Дата: 14.03.2016 | Коментарі (0)

Ольга Максимчук – переможниця конкурсу у другій віковій групі

Ольга Максимчук – переможниця конкурсу у другій віковій групі

26 лютого відділами культури та освіти районної державної адміністрації до Дня рідної мови та 145-ї річниці від дня народження Лесі Українки проведено огляд-конкурс авторської поезії. Організатори розділили учасників за віком: до першої групи увійшли учні віком до 12 років, до другої – від 13 до 17 років. Учасники мали представити на розгляд журі один власний твір, написаний українською мовою.

До складу журі увійшли бібліотекар 1 категорії Любов Луценко, Заслужений працівник культури Тетяна Палатна, голова шевченківського товариства “Тарасовий заповіт” Юрій Авраменко. Головою журі була поетеса, член Національної спілки письменників України Наталя Павлик.

На початку конкурсу учні читали вірші Лесі Українки, школярі з Єрківець та Жовтневого показали літературно-мистецькі композиції із використанням поезії Лесі Українки. Артисти молодіжного театру “Кредо” з ЦПТО виконали уривок із її драматичної поеми “Бояриня”.

Огляд-конкурс авторської поезії відкрив художній керівник колективу “Дніпрові хвилі” Микола Козачук. І хоч його виступ був поза конкурсом, ця авторська поезія високого рівня немов би задала тон змагання юних поетів-виконавців. У першій віковій категорії журі не змогло визначити єдиного переможця. Після тривалого обговорення перше місце присудили двом учасницям: тринадцятирічній Тетяні Голоті із Виповзок (вірш “Я дуже люблю Україну”) та десятирічній Вікторії Корнієнко (“Проходять роки за роками”). Друге місце журі віддало дванадцятирічній Альоні Мамітько із Дем’янець, третє отримала Анжеліка Андрієнко із Лецьок.

У другій віковій категорії найбільшу кількість – 10 балів – отримала за свій вірш “Герої-захисники” п’ятнадцятирічна Ольга Максимчук із Світанківської школи. Другою із віршем “Чому так буває…” стала семикласниця із Стовп’ягМарина Падило. Третє місце журі одноголосно віддали семикласниці Яні Марченко із Улянівки (“Тарасова доля”). ... Читати далі »

Переглядів: 412 | Додав: Оса | Дата: 05.03.2016 | Коментарі (0)

Вітаємо вас з Міжнародним днем рідної мови!

Мова – одне з найцінніших надбань, яке створили й залишили нам у спадок минулі покоління українців. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися наш народ.

... Читати далі »

Переглядів: 487 | Додав: Оса | Дата: 21.02.2016 | Коментарі (0)

«Рости, живи і пам ‘ятай !» Такими словами 19 лютого у Світанківському  НВО «ЗОШ – І-ІІ ст. ДНЗ» було розпочато  лінійку – реквієм, за справжніми героями України, а саме за Небесною Сотнею. Під звуки сумної мелодії діти читали вірші  про незламний дух героїв , про безжальний біль материнських сердець та душевний біль України, розповідали  детальні подробиці подій на Майдані у лютому 2014році,.

 Вшанування пам яті - це не просто наш святий обов язок, це наша шана і гордість за справжніх героїв. Цей сум, не просто свічка, яку можна поставити десь на згадку. Щемить серце, болить душа, та слава героїв не вмируща! Майдан забути неможливо. Ви в нашому серці назавжди!  ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Додав: Оса | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 35 36 »