Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

26 березня 2015 року в Світанківському НВО "ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ" відбувся творчий звіт вчителів, що атестуються в 2014-2015 н.р. - Малик Г.Л., Макарчук Г.І., Бузницька Ю.П. ... Читати далі »

Переглядів: 414 | Додав: Оса | Дата: 02.04.2015 | Коментарі (0)

Досвідчений вчитель Макарчук Г.І. постійно використовує інтерактивні технології на уроках математики. Роботу в малих групах організувала при розвязані квадратних рівнянь. Учитель націлювала дітей на творчий пошук, на формування власної думки. Результатом стали нові знааня підтвердженні набутими навичками. Скачати урок можливо за посиланням /170315/8_klas.doc ... Читати далі »

Переглядів: 446 | Додав: Оса | Дата: 17.03.2015 | Коментарі (0)

Свою Україну любіть,

Любіть її… Во врем’я люте,

 В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть

 

10 березня у Світанківському НВО «ЗОШІ-ІІ ст.. – ДНЗ»  з нагоди відзначення Шевченківських днів відбулась літературно-музична композиція «Україна, Шевченко, я – єдині..».В цей урочистий святковий день учнівський та педагогічний колектив вшановували Великого Кобзаря - Невмирущого пророка України, людину, яка не тільки мріяла про нашу незалежність, а й усе своє життя поклала на вівтар цієї мети, яка засвідчила перед усім світом могутність українського народу, могутність нашої нації, її духовне коріння, її славу.

 

       Читаймо Шевченка! І не лише у дні пам’ятних дат. Читаймо і вчімося будувати нашу Україну! Прислухаймося до Кобзаревих перлоцвітів, очищаймо душу і тіло вогнем Тарасового слова! „Вивчаймо його Заповіт! Заповіт того, хто карався, мучився, але не каявся! Заповіт старої, героїчної – страшної ворогам – України! ... Читати далі »

Переглядів: 479 | Додав: Оса | Дата: 13.03.2015 | Коментарі (0)

Дорогі жінки !
Любі наші мами, бабусі, сестри, доньки, кохані!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди свята весни, ніжності та кохання –        8 Березня.
Жінки є символом усього найкращого в нашому житті – сердечності, доброти, любові, радості і тепла.
Ви даєте нам нові сили, допомагаєте стати кращими, добрішими, впевненішими в собі. Для цього необхідні терпіння, витримка, напруження душевних сил – ті дивовижні якості, яких так часто не вистачає чоловікам.
Від усієї душі бажаю Вам здоров’я, здійснення усіх життєвих планів, надій і мрій! Щоб кожен день вашого життя був світлим і сонячним, дарував радість творчого натхнення, приємні несподіванки і душевний комфорт! ... Читати далі »
Переглядів: 496 | Додав: Оса | Дата: 09.03.2015 | Коментарі (0)

 

 

Матінко моя єдина!
Ти для мене цілий світ!
І хоч я мала дитина,
Хоч мені лиш кілька літ,
Та тебе, матусю мила,
Я кохаю над життя
І бажаю: будь щаслива,
Наче квітка весняна!

 

Переглядів: 419 | Додав: Оса | Дата: 07.03.2015 | Коментарі (0)

Небесна Сотня. Герои Майдана.Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Документом встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Кабінету Міністрів, із залученням громадськості, доручено розробити та затвердити комплексний план заходів, передбачивши, зокрема: створення у Києві музею, присвяченого подіям Революції гідності; проведення за участю Національної академії наук, музейних, архівних і наукових установ пошукових робіт щодо збирання документальних, фото-, відео- та інших матеріалів, які висвітлюють зазначені події. ... Читати далі »

Переглядів: 446 | Додав: Оса | Дата: 19.02.2015 | Коментарі (0)

16 лютого в стінах Світанківського НВО (Переяслав-Хмельницький район, Київська область) було метушливо й гамірно від дитячого щебету , душевної української пісні – відбувався благодійний ярмарок, зініційований представниками учнівського самоврядування.

І чого тільки не було на столах, які перетворилися на прилавки, тут можна було прибдати все: дари осіннього саду, безліч різноманітної смачної випічки, виготовленої дітьми за активної допомоги батьків, малюнки та вироби з солоного тіста, прикраси, ікони, вишиті бісером, картини з круп на патріотичну тематику, зроблені учнями власноруч. Усе як на справжньому ярмарку !

На шкільному благодійному ярмарку учні зібрали 4 896 гривень для бійців української армії

На шкільному благодійному ярмарку учні зібрали 4 896 гривень для бійців української армії

Школярі прийшли на захід у яскравих різнобарвних вишиванках, їх підтримали й батьки, які допомагали не лише готувати й продавати, але й купувати товари на ярмарку. Усе вирувало, кипіло, майоріло орнаментами вишиванок та буяло синьо- жовтими кольорами.

Блискуче підготувалися до свята учні всіх класів, ніхто не залишився осторонь. Школярі завзято торгували своїми виробами, закликали покупців.

Спільними зусиллями учнів, їхніх батьків, працівників закладу, жителів села виручка від ярмарку склала 4 896 грн., які будуть передані бригаді де зараз знаходиться наш випускник Фесан Володимир, бойовим товаришам 72 окремої механізованої бригади, в якій проходив службу Ільченко Віталій Анатолійович та на лікування земляку Хмелькову Леоніду з Малої Каратулі.

Напередодні учні школи провели благодійну акцію «Напиши листа солдату».

Листи з теплими та щирими словами, патріотичні малюнки для підтримки наших воїнів будуть передані волонтерами в зону бойових дій.

 

 

На шкільному благодійному ярмарку учні зібрали 4 896 гривень для бійців української армії

 

На шкільному благодійному ярмарку учні зібрали 4 896 гривень для бійців української армії

 

Переглядів: 520 | Додав: Оса | Дата: 17.02.2015 | Коментарі (0)

Битва пiд Крутами — битва, яка відбулася 29 січня 1918 р. поблизу селища Крути, на малій залізничній станцiї на вiдстанi 130 км вiд Києва. Битва тривала близько 5 годин і закінчилася поразкою українських загонів, які захищали підступи до Києва. Як така, битва не мала вирішального значення в перебігу військових дій, однак вона набула особливого значення в свідомості багатьох завдяки героїзму загону української молоді, яка загинула біля Крут. Під час поховання юнаків на Аскольдовій горі в Києві М. Грушевський назвав їх героями, Павло Тичина присвятив цьому героїчному вчинку вірша. У 2006 р. на місці битви встановили пам’ятник і на 80-ті роковини випустили пам’ятну гривню.

 

29 січня Україна відмічає День пам’яті героїв, що загинули в битві під Крутами. Однак далеко не всі українці знають, що то за бій, з ким і за що він вівся. 27 січня 1918 р. з Києва назустріч більшовицьким військам, що наступали на Україну, вирушив добровольчий Студентський Курінь. Він складався зі студентів Університету імені Святого Володимира (нині Київський Національний Університет ім. Т. Шевченка), новоствореного Українського Народного Університету, а також із гімназистів Київських гімназій. Вони майже не мали ніякої бойової підготовки. Молодий цвіт нашої армії – юнаків – кидали майже в безнадійну ситуацію, тоді як серед шаліючої анархії десятки тисяч озброєного, випробованого в боях вояцтва безжурно демобілізувалося. Курінь мав на меті допомогти українським частинам утримати станцію Бахмач. По дорозі прийшло повідомлення, що в Бахмачі уже ворог. Тому загін зупинився відразу за Ніжином, на станції Крути – за 120 км від Києва. Перемога під Крутами давала шанси відбити Бахмач, зруйнувати колії і почекати підтягнення до Києва військових частин з регіонів. Поразка відкривала ворогові шлях на столицю. Окопи українських бійців тягнулися обабіч залізничного насипу на 3-4 км. Поряд зайняли оборону більш досвідчені бійці Української Військової Школи, в кількості 250 осіб. Студентський Курінь становив до 300 юнаків. Якщо додати чотири десятки старших, не дуже надійних бійців різних національностей, то українські сили під Крутами не нараховували навіть шести сотень бійців. Проти них рухався передовий загін військ Муравйова кількістю близько 6 тисяч військових, який підтримувала вогнем артилерія з бронепотягів. У захисників Крут була тільки одна гармата. ... Читати далі »

Переглядів: 489 | Додав: Оса | Дата: 29.01.2015 | Коментарі (0)

1       Проведено загальношкільну лінійку приурочену Дню Соборності України

       2       Проведено виховну годину:«Ланцюг історії не перерветься»     

3       Оформлення тематичної  виставки з нагоди річниці

Дня Соборності України      

4       Урок історії &laqu ... Читати далі »

Переглядів: 494 | Додав: Оса | Дата: 25.01.2015 | Коментарі (0)

Переглядів: 438 | Додав: Оса | Дата: 12.01.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 28 29 30 31 32 ... 35 36 »